top of page

Stabiliteit


"Eén van mijn sterkste eigenschappen is FLEXIBILITEIT! Ik kan er wat van! Maar in mijn flexibiliteit durf ik wel eens onderdanig worden, het iedereen willen naar zijn zin maken, mij in alle mogelijke posities opstellen om niets verkeerd te doen..."

Dit is de eerste alarmbel waar het wel eens mis kan gaan. Je gaat over je limiet en verliest energie. Wanneer je dan de vraag stelt wat je eigenlijk verlangt in het leven komt het antwoord: "stabiliteit".

Het gebeurt (meestal) dat we deze stabiliteit in een ander gaan zoeken, omdat we denken dat wij deze stabiliteit niet "hebben". Niets is minder waar, het gaat erover die stabiliteit die we zoeken "terug" te vinden in onszelf.

Hoe ga ik hier in mijn coaching tewerk...

Eerst gaan we kijken wat die stabiliteit inhoudt voor jou...

Wat doet je stabiel zijn?

Hoe kan ik stabiliteit gaan toevoegen in mijn leven?

Want stabiliteit is een noemer van veel begrippen, en kan voor de één totaal iets anders beteken dan voor de ander.

Dit is gerelateerd aan onze behoeften.


Bv:

  1. Stabiliteit in de vorm van "iedere maand voldoende kunnen voorzien in mijn primaire behoeften, kosten woning &voeding.

  2. Stabiliteit in de vorm van allerlei verzekeringen, een leuke job die me een veilig gevoel geven mocht er mij iets overkomen.

  3. Stabiliteit in de vorm van een sociaal leven, een leuke vriendin waar je alles aan kwijt kan, een stabiele relatie...

  4. Stabiliteit in het besef dat de partner die aan mijn zijde staat me steunt en waardeert.

  5. Stabiliteit in de vorm van zelfreflectie, weten dat ik soms in mijn valkuil trap en in dit geval in onderdanigheid terechtkom. Hierin herkennen en weten wat ik juist kan toevoegen om me terug goed en gelukkig te voelen, flexibel. Het stabiel/consistent vertrouwen te hebben in het universum, dat alles altijd op zijn pootjes terecht komt.

Wanneer we weten in welke level van de pyramide je zich bevindt gaan we daar vervolgens dieper op in. Stel je zoekt stabiliteit in fase Level 1: hier gaan we de financiële zaken onder de loep gaan nemen, situatie gaan bekijken hoe we hier meer stabiliteit kunnen gaan toevoegen.

Level 3: Wie ben ik, hoe gedraag ik mij in relatie tot anderen? Wat typeert mijn vriendenkring? Wat zou ik doen om een gezellige avond te hebben?

Zo bouwen we verder naar de behoefte die je verlangt in te vullen.

Om te weten wat je juist verlangt worden er dieper ingegaan door verschillende vraagstellingen zodat het niet enkel het begrip "stabiliteit" is maar echt iets waar je je onmiddellijk in herkent en naar verlangt.

Zo wordt het geen "werken aan" maar "een verlangen naar"

Graag een coaching sessie rond deze materie?

Benieuwd naar jou kwadrant? Naar wat ben jij op zoek in je leven?

Maak een afspraak en we gaan samen op zoek!


Prijs: 60 euro/uur48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page