top of page

De Thymus of borstklier


Anatomisch:

  • De thymus ligt vlak bij het hart tegen het borstbeen en de luchtpijp aan.

Functie, even kort door de bocht:

  • De thymus produceert hormonen die onze groei stimuleren. Als kind is deze klier sterk ontwikkeld. Daarnaast is de thymus een heel belangrijke klier in ons immuunsysteem, het biedt de hersenen info over vreemde stoffen die we als kind ervaren in ons lichaam. De hersenen slaan deze info op zodat ons lichaam op latere leeftijd onmiddellijk kan aanvallen wanneer deze virussen, bacteriën terug in aanraking komen met ons lichaam. Naarmate we de volwassenheid bereiken, verschrompelt de thymus.

Symbolisch:

  • Gelegen dicht bij het hart, symboliseert vuur, warmte.

  • Het liefdevolle, het zachte.

Spiritueel:


Wanneer we ons dieper gaan focussen op de spirituele betekenis van de thymus, komen we terecht bij ons "innerlijke kind".

Zoals we lazen in de functie van de thymus, verschrompelt deze bij het ouder worden, je kan dus stellen dat we als het ware het kind in ons verliezen naarmate we ouder worden.

Heel veel coaching technieken (NLP, kernkwadranten,...) en boeken zijn gewijd aan de heling van ons innerlijke kind.

Ook meditaties kunnen je terug in contact brengen met je innerlijke kind.

Aandacht geven aan je innerlijke kind zet je terug in je kracht.

Het brengt het kind in jou terug, je krijgt terug de lichtjes in je ogen (reflectie van het hart in de ogen, bv als je verlieft bent straalt dit uit in je blik)

Of je nu gelooft in God, Allah, Het Universum of in helemaal niks,...we zijn het er allemaal over eens als we spreken over het onbezorgde, gelukzalig gevoel die we hadden als klein kind.

Wel "DAT" is iets wat we allemaal terug willen, dat onbezorgde gevoel, zo willen we allemaal terug "ZIJN".

Maar het kind in ons is niet weg! Het is er nog steeds, we hebben het alleen zelf, vanuit angsten onder verschillende lagen diep vanbinnen weggestopt of zelfs begraven.

Vanuit een bescherming, om geen pijn of verdriet meer te voelen.

Ons afschermen van deze gevoelens houd ook in dat we de spontane vrolijkheid, ons kinderlijk enthousiasme, het zomaar in de lach schieten, ook verliezen.

Nu zijn we volwassen, we zijn in staat om dingen die ons innerlijke kind meemaakte, "anders" te zien.

Durf te kijken naar wat jou als klein kind angstig of verdrietig maakte, en bekijk het nu door de ogen van de volwassen man of vrouw die je geworden bent.

Vergeef jezelf (en je omgeving), wees dankbaar voor de wijze les en vooral hou van jezelf zoals je bent.

Laat los wat behoort tot het verleden en zet je hart open voor het NU.

Vandaag meer dan ooit beseffen we dat de gedachten van gisteren volledig nutteloos kunnen zijn en dat de toekomst niet te voorspellen is...

Leef met de kracht van je innerlijke kind!
1.191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page