top of page

Een uitdaging of een verlangen


Uitgedaagd worden, een uitdaging aangaan, iemand uitdagen, uitdagend zijn,...

In de kernkwadranten zien we hoe we uitgedaagd worden om uit onze valkuil te komen en zo terug in onze kwaliteit te komen. Maar de bedenking hierbij is of dit dan "een moeten werken aan" wordt. Is dit iets wat je nog dient te leren? Wel, dit strookt niet in het beeld van de kernkwadrant, als je weet dat het volledige kernkwadrant je eigen kern is, waarmee je geboren bent. Als je hiermee geboren bent, hoef je het toch niet te leren?

Dus is het logisch als je uitdaging in het kernkwadrant bij "een moeten leren" een allergische reactie oproept. In dit geval dien je het kwadrant even te herbekijken. Tijdens de opleiding bij Daniel Ofman werd dit uitgelegd en het resultaat was een schitterende eye-opener, die ik vanaf heden telkens gebruik in mijn coaching met kwadranten.

Wanneer je uitlegt aan de klant dat je uitdaging eigenlijk een verlangen is, iets waar je heel erg naar uitkijkt,... zie je zo de balast van de schouders verdwijnen. Zo simpel, het lijkt me zalig!

Ik probeer het even te verduidelijken aan de hand van één van mijn kwadranten:

Een sterke eigenschap van me is gedrevenheid, ik geef niet vlug op, neem de dingen die ik wil serieus en ga erop af, ik weet wat ik wil en ik ga ervoor. Natuurlijk als ik "TE" gedreven ben, dan denk ik aan niks anders meer, focus me enkel daarop en kom zo in een eerste alarmfase.

Mijn omgeving geeft hier signalen: "Hallo, wij zijn er ook nog"

Als ik niet luister en doordrijf, de signalen negeer beland ik gegarandeerd in alarm fase twee = opgebrand en passief. Op dit moment gedraag ik me precies zoals de mensen, waar ikzelf, de kriebel van krijg. :)

Hoe blijf ik nu uit die alarmfase twee?

* Je openstellen voor signalen uit je omgeving.

* Je energiepijl checken: alarm fase één (valkuil) en twee (allergie) zijn energievreters, dus dit is een waarschuwing van je lichaam. Niet goed bezig!

Wat is nu de oplossing?

Naar je uitdaging kijken, in dit geval Rust & Geduld.

En hier zit nu het addertje onder het gras...

Want om terug in mijn evenwicht te komen zou ik dus rustig en geduldig "moeten" toevoegen aan mijn gedrevenheid. Maar dit klinkt helemaal niet goed in mijn oren, erger nog het roept mijn allergie van passiviteit, luiheid, niets doen op!

Laat we het even bekijken vanuit een verlangen. Wat verlang ik te doen om tot rust te kunnen komen?

Creatief bezig zijn, mijn focus verleggen door bv. in de tuin te werken, te poetsen, te schilderen, te decoreren, dit brengt me rust. Zo kan ik loslaten en valt als het ware de stress weg. Het is geen opgave meer,

mijn uitdaging, maar een verlangen die ingewilligd wordt.

Eens iets anders doen, en mijn creativiteit is hier heel aanvullend.

Het is mooi om zo naar jezelf te kunnen kijken en je "negatieve kanten" zijn teugels om je in een positieve flow te houden, wanneer je het gevoel krijgt uit balans te raken.

Ben je ook benieuwd hoe dit voor jou kan werken? Neem gerust contact op voor een afspraak.

vero_happyloup@hotmail.com

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page