Je bent veel meer dan een stapeltje kernkwadranten!


Je bent als het blauw van de hemel,

waar wolken in drijven.

De wolken zijn je valkuilen

EN je kwaliteiten.

Sommige zorgen voor verfrissende verkoeling,

andere voor zware regenbuien.

Het zijn allemaal wolken,

jij bent niet die wolken,

jij bent de hemel!

Uit het boek van Daniel Ofman, waarbij hij het verschil tussen "ik ben" en "ik heb" uiteen zet.

Ik heb creativiteit als kwaliteit of ik ben creatief.

ik ben besluiteloos of ik heb besluiteloosheid als mijn valkuil.

We hebben de neiging om zaken die we als negatief beschouwen te gebruiken als zelfstandige naamwoorden (drammerigheid) terwijl we onze kwaliteiten heel graag toe eigenen en gebruiken als bijvoeglijke naamwoorden.(ik ben vastberaden). Een groot verschil in hoe je overkomt, het kan veel allergieën bij anderen opwekken, want vergeet niet dat jou kwaliteit wel eens de allergie van iemand anders is, in je omgeving. Je kwaliteiten gebruiken als zelfstandig naamwoord in je conversaties zorgt ervoor dat anderen geen hekel aan je hebben als persoon, maar zien dat het slechts een deel van je karakter is die hen irriteert.

Happyloup

#tenenlezenerfelijkheidgedragkwaliteiten

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

SORRY

Blokstraat 32 - 8000 Brugge

Hoogstraat 45 - 8730 Oedelem

BE0679 590 314

+32 472 82 72 81

vero_happyloup@hotmail.com

MERKABA1.jpg
LOTUS.jpg
OHM1.jpg
INFINITY.jpg
  • Gecertificeerd trainer Kernkwadrante