top of page

Je bent veel meer dan een stapeltje kernkwadranten!


Je bent als het blauw van de hemel,

waar wolken in drijven.

De wolken zijn je valkuilen

EN je kwaliteiten.

Sommige zorgen voor verfrissende verkoeling,

andere voor zware regenbuien.

Het zijn allemaal wolken,

jij bent niet die wolken,

jij bent de hemel!

Uit het boek van Daniel Ofman, waarbij hij het verschil tussen "ik ben" en "ik heb" uiteen zet.

Ik heb creativiteit als kwaliteit of ik ben creatief.

ik ben besluiteloos of ik heb besluiteloosheid als mijn valkuil.

We hebben de neiging om zaken die we als negatief beschouwen te gebruiken als zelfstandige naamwoorden (drammerigheid) terwijl we onze kwaliteiten heel graag toe eigenen en gebruiken als bijvoeglijke naamwoorden.(ik ben vastberaden). Een groot verschil in hoe je overkomt, het kan veel allergieën bij anderen opwekken, want vergeet niet dat jou kwaliteit wel eens de allergie van iemand anders is, in je omgeving. Je kwaliteiten gebruiken als zelfstandig naamwoord in je conversaties zorgt ervoor dat anderen geen hekel aan je hebben als persoon, maar zien dat het slechts een deel van je karakter is die hen irriteert.

Happyloup

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SORRY

bottom of page