top of page

Een sprookje over geluk


Er was eens een man die alle mogelijke vormen van rijkdom kende.

Hij leefde een zeer comfortabel leven, maar hij verveelde zich.

Hij ging naar een wijze meester en vroeg hem: "Waar vind ik geluk?"

De meester zei: "Als je mij vertrouwt, breng dan vanavond al je bezittingen naar mij toe en ik zal je laten zien hoe je gelukkig wordt."

En zo gebeurde het: de man verkocht al zijn bezittingen voor diamanten, deed die in een zak en kwam daarmee naar de meester. Vol verwachting toonde hij zijn bezit... De meester dacht geen seconde na, griste de zak uit zijn handen en verdween.

De man, die in zijn leven nog nooit had gerend, kon de meester niet achtervolgen en bleef alleen achter. Huilend. Op het moment dat hij echt ten einde raad was, stond de meester opeens weer met de zak voor zijn neus. De man, die nu tranen van vreugde huilde, kreeg terug wat hem die ochtend nog verveelde.

En? zie de meester. "Ben je nu gelukkig?"

Swami Nithayananda in Happinez nr 7 2008


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page