top of page

De kracht van het duiveltje en de engel


Positief en negatief, yin en yang, warm en koud, een evenwicht vinden is hier telkens de boodschap.

Al eens nagedacht over het duiveltje en de engel?

Wat is nou de duivel in een persoon? Is dit echt alleen het slechte in iemand? Of is het ook de kracht die je aanzet tot actie, degene die je vooruit stuwt, die je redt in situaties die uitzichtloos lijken.

De duivel is ook het stemmetje die ervoor zorgt dat je kwaad wordt en je verzet, het engeltje sust en is braaf, verzacht de omstandigheden, helpt anderen en luistert.

Maar wat gebeurt er als er geen evenwicht is tussen beide?

Wees eerlijk, we dragen allemaal zowel de engel als het duiveltje in ons.

Soms komt de ene meer tot uiting dan de ander en dit uit zich vooral in ons gedrag naar de anderen toe. Dan zijn we TE braaf of TE grof. Kunnen we geen “nee” zeggen of gedragen we ons

dominant.

Weten wie er overheerst op bepaalde momenten zorgt voor wat zelfkennis en is ook wel durven kijken in onze spiegel.

Wie is hier nu aan het woord? Mijn duiveltje of mijn engel?

Zijn ze wel in harmonie met elkaar? Soms zal het nodig zijn dat de duivel, de engel de mond snoert, en soms is goed naar de engel te luisteren en de duivel het zwijgen op te leggen.

Het aanvaarden van beide zowel bij jezelf als bij een ander en ze leren onderscheiden, zou veel vervelende situaties als sneeuw voor de zon laten verdwijnen!

De kennis van je kernkwadranten kan hier inzicht brengen, tijdens het coachingtraject krijg je helder wat je valkuil is en hoe je die kan ombuigen naar een alarmbelletje die ervoor zorgt dat de stress in de vorm van depressies, burn-outs, lichamelijke kwaaltjes geen impact hebben.

Enjoy life and be happy!


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page