top of page

Hoe tenen lezen verhelderend kan zijn bij conflicten


Iedereen kan een aantal voorbeelden geven, van situaties waarbij je bijna uit je vel kan springen van boosheid omdat de ander in een conflict net niet reageert zoals je wel zou willen.

Hoe komt het dat de ene persoon in conflictsituaties onmiddellijk in de aanval gaat en de ander de schouders ophaalt en wegloopt?

Ben jij iemand die onmiddellijk alles er uitgooit, zonder na te denken, zonder de vraag te stellen of een ander hier wel mee kan omgaan?

Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een grote uitgesproken “grote teen”, die aansluitend staat met de andere tenen. De laatste koot kan eveneens een blokvorm vertonen, of toch wel rond maar een grote nagel bevatten…

Heb je echter een relatief kleinere grote teen, afgeronde top, iets smaller aan oorsprong en veel ruimte naar de andere tenen toe… dan neem jij waarschijnlijk eerder een afwachtende houding aan voordat je een mening geeft.

Staan er tenen gekromd, dan ben je iemand die eerder schouderophalend de ruimte verlaat waar het conflict zich plaats vindt.

De oorzaak van het verschillend reageren kunnen we gaan zoeken in erfelijkheid & opvoeding, en brengt ons op een heel ander terrein. Het “tenen lezen” is een hulpmiddel in het begrijpen van jou partner, kind, vriend of vriendin. Het begrip naar de ander toe, is groter, wanneer je moeite hebt bij het schouderophalen of

het weglopend gedrag bij conflicten.

Het besef dat erna wel een gesprek kan volgen, kan een geruststelling zijn.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page