top of page

Gezwind naar het werk


De oorzaak van ons niet “goed” voelen op de werkvloer kunnen we terug vinden in de 3 peilers naar het geluk.

We missen een goed contact, een positieve feedback, een woordje van waardering en het vertrouwen in wie we zijn als persoon. Dit gemis zorgt ervoor dat we ons ongelukkig voelen in onze job.

Ieder van ons heeft behoefte aan intimiteit, een lieve partner, een hechte vriendin, een toffe collega,… weten dat je belangrijk bent voor iemand en omgekeerd maakt dat je gelukkig bent. Die sociale verbondenheid is één van de fundamenten van ons geluk. Een tweede peiler is onze bekwaamheid. Als er gezegd wordt: Ga je dat wel kunnen? of er wordt gezegd: als je hulp nodig hebt, weet je me te vinden, maakt een heel groot verschil voor de ontvanger van deze boodschap. Bij het eerste gezegde blijven we met een negatief gevoel zitten, terwijl de tweede formulering ervoor zal zorgen dat we vertrouwen krijgen in wie we zijn.

Weten dat we zinvol bezig zijn en gewaardeerd worden in onze omgeving zet ons aan om als persoon te evolueren.

Als laatste peiler om gezwind naar het werk te vertrekken is de autonomie. Het is opmerkelijk maar als we het gevoel krijgen de leiding te hebben over ons eigen gedrag en geen voortdurende controle te voelen van een ander, zijn we veel creatiever, productiever en gefocust op een goed resultaat. Het is immers onze eigen verantwoordelijkheid!

In vele bedrijven zien we al deze nieuwe tendens van autonomie voor de werknemer verschijnen. De werkgever hecht belang aan een goed resultaat tegen een afgesproken deadline. De indeling van werkuren wordt bepaalt door de werknemer, je focus kan niet geprogrammeerd worden op bepaalde uren van de dag. De afwisseling van taken kan hier een oplossing bieden. Vrijheid hierin creëeren zorgt voor een gelukkige werknemer EN een tevreden werkgever.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SORRY

bottom of page