top of page

Naar zee...

Wist je dat de kust zich op slechts 15km van Brugge bevindt, voor de fietsers onder jullie zeker een aanrader om er een daguitstap van te maken en met de fiets naar zee te gaan.  De route wordt je meegegeven.  Verder is er ook de mogelijkheid om de trein of bus te nemen naar één van de kuststeden.  Wil je hier meer info over, vraag het gerust tijdens je verblijf of bij aankomst!

Wandelen rond de Brugse Vesten

Even geen zin in de drukte van de stad, maar genieten van een wandeling langs de vesten.  Zeker de moeite waard, wil je de volledige omwalling van Brugge wandelen heb je een afstand van 8,6 km afgelegd.  Je komt langs mooie parken, de molens en leuke tavernes. Meer info en een plannetje vind je via onderstaande knop.

Fietsen langs Damse Vaart en bezoekje aan Damme

Met de fiets tot in Damme, slechts 7km, in een half uurtje bereik je Damme, een prachtig stadje langs de Damse vaart, heel gezellig vertoeven en zeker de place to be voor een heerlijke lunch, of koffie/thee met gebak.

Fietsen langs het kanaal Gent - Brugge tot aan de Halve Maan

Via de Katelijnepoort kan je met de fiets vertrekken richting Moerbrugge - Beernem langs het kanaal Gent - Brugge.  Zeker de moeite waard bij mooi weer! Het aangelegde fietspad zorgt ervoor dat het heel rustig rijden is zonder gemotoriseerd verkeer. Misschien kun je een picknick meenemen en onderweg gezellig picknicken, in Beernem is er ook de mogelijkheid om in de "Halve maan" te stoppen voor een terrasje, vooraleer de terugrit wordt ingezet. Heen en terug: 20km 

Please reload

De bootjes varen in principe dagelijks, van 10.00 uur tot 17.00. In het winterseizoen (november-februari) tijdens de weekends en vakantieperiodes, en op feestdagen varen de boten afhankelijk van de weersomstandigheden ook. Voor een rondvaart op de Brugse kanalen kunt je op verschillende plaatsen aan boord stappen.  De duur van een rondvaart is ongeveer een half uur, je ontdekt Brugge op een heel andere manier en ziet mooie plekjes die je anders niet tegenkomt.

Met de paardenkoets door Brugge

Met de paardenkoets Brugge bezoeken is heel uniek, de Koets rijd er door idyllische plaatsjes zoals het Begijnhof, het Guido Gezelle-kwartier en de molens. De koetsen staan klaar op de Markt. Een rit duurt ongeveer een half uur. Een mooie manier om Brugge te verkennen.

Koffie/thee & gebak

Twee hele leuke adresjes die je zeker tijdens je bezoek aan Brugge niet mag missen!

- Vero Caffè op het Sint-Jansplein in Brugge en Kottee Kaffee in de Korte Zilverstraat.  Op beide plaatsen word je heel vriendelijk onthaald door de eigenaars die zelfgebakken taarten en een uitgebreid assortiment aan koffies en thee hebben.  Het is er gezellig vertoeven.  Een troef voor Vero Caffé: je kan er in de zomer buiten zitten. Wil je echter genieten van de authentieke mattentaart moet je bij Kotte Kaffee zijn!

Please reload

bottom of page