top of page

di 14 jun

|

Beernem

Hielspoor/Plantaire Fasciitis

Ook last van hielspoor, word je belemmert in je beweeglijkheid en wil hier meer over weten? Beter nog... wil je hier komaf mee maken?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Hielspoor/Plantaire Fasciitis
Hielspoor/Plantaire Fasciitis

Tijd en locatie

14 jun 2022, 18:30 – 21:30

Beernem, Hoogstraat 45, 8730 Beernem, België

Over het evenement

Footrooms lanceert binnenkort in samenwerking met De Wabisabiboerderij een bijzonder opleidingsmoment rond hielspoor/ plantaire fasciitis. Een opleiding niet alleen gericht op professionelen (reflexologen, sportmasseurs, kinesitherapeuten,…) maar ook naar iedereen die met de aandoening te kampen heeft.

Hielspoor ontstaat namelijk doordat je gaat compenseren in je bewegingspatroon en als reactie hielspoor ontwikkelt. Je kan het dus omdraaien.

Op dinsdag 14/06 geef ik een uiteenzetting rond mijn aanpak voor deze blessure. Het doel van de avond is elke deelnemer naar huis te sturen met het inzicht en een plan van aanpak om dit type blessure te vermijden of op te vangen. Een zeer praktijkgerichte opleiding dus waarbij ik niet alleen therapeuten wil bereiken maar ook zij die hiermee kampen en nog geen oplossing gevonden hebben.

De avond bouwt zich op met een gedeelte theorie om inzicht in de aandoening te krijgen om al vrij snel zeer praktisch te worden. Ik leer je een aantal grepen en manipulaties van de voet aan, we staan stil bij een paar hulpmiddelen, we praten over je sportschoenen en we gaan op de juiste manier die voeten trainen. De avond zal behoorlijk gevuld zijn.

Het is dan ook mijn overtuiging dat dit type van aandoening en bij uitbreiding de meeste blessures waarop sportreflexologie gericht is, kunnen aangepakt worden met een combinatie van manipulatie en oefentherapie. Hielspoor is er bij uitstek het voorbeeld van.

Programma:

·  Korte inleiding in sportreflexologie

·  Wat is Hielspoor?

·  De rol van de kroongewrichten in je voet

·  Maak de mediale voetboog los

·  Train die voeten

·  Hoe is het met je heupen?

·  Je schoenkeuze

·  Vragen en antwoorden

Inschrijven voor de avond komt op 80 euro ( syllabus inbegrepen) en doe je bij Veronique Vyncke van de Wabisabiboerderij

of via deze link

rekeningsnummer: BE82 7350 5376 5468

Mededeling: Hielspoor + naam

Opgelet. Plaatsen zijn uiterst beperkt!!

Vele groeten

John Rooms

Deel dit evenement

bottom of page